tirsdag den 8. februar 2011

Pludselig blev det en fornøjelse at have børn

Det skal ikke være en hemmelig: I LANG tid har yngstemanden 'trukket tænder'. Han har været hysterisk, pirrelig, sur, tvær, tudende... ja, i det hele taget bare ret uuholdelig. Det har ikke været hyggeligt at hente ham fra vuggestue, for jeg vidste, at det ville være et helvede, indtil han skulle i seng. Og når han så var lagt i seng, kunne jeg se frem til, at han var vågen hver anden eller tredje time. Og i betragtning af at drengen er 2 år, så skal han altså kunne sove igennem.

Forrige søndag var jeg så til zoneterapeut med ham. Jeg magtede simpelthen ikke mere. Sad det meste af søndagen og bare tudede og havde allermest lyst til at sælge ham.
Zoneterapeuten kunne slet ikke få lov at røre ham. Hans fødder var sensitive, hans mave var sensitiv, hans ører var sensitive. Han er utryg og prøver at undvige. Det skulle ikke være en terapi præget af tvang, så zoneterapeuten gjorde det, hun kunne få lov til og så ikke mere. Anbefalingen fra hende var "undgå mælk og hvidt brød". (Han er ørebarn og har fået dræn 3 gange)

Som sagt så gjort. Jeg købte soyamælk på vej hjem og mere rugbrød, som kunne erstatte noget af det lyse brød (som han iøvrigt faktisk ikke får særlig meget af hjemme hos mig).

Gav det så en forandring?

Den største ændring er mælken. Jeg giver ham ikke mælk at drikke, og han får ikke mad, hvor der er meget mælk i. Noget mælk får han dog, hvis fx der er mælk i frikadellefarsen... men det er så forsvindende lidt...

Og ja, det gav en markant forandring. Om onsdagen (3 dage efter) begyndte jeg at mærke, hvordan han pludselig blev velafbalanceret, rolig og glad... Det er HELT vildt... og det bliver bedre og bedre for hver dag.
I dag har vi - efter vi spiste aftensmad - været i Føtex og handle. Dét har jeg ikke kunne gøre i lang tid, for så ville det have endt i skrig og skrål. I dag var det bare ren hygge. Han sad og grinede og hyggede i vognen, trods det at han var banketræt.

Da vi kom hjem, fik han nattøj på og børstet tænder mv, og så i seng. Uden at han brokkede sig overhovedet...

Det er vildt...

Kun pga mælken...

Så nu er det slut med mælk for den lille mand i et langt stykke tid. Jeg vil prøve, når han bliver lidt ældre, at give ham lidt mælk igen, men mærker jeg det mindste forandring, så er det væk med mælken igen.