mandag den 30. april 2012

Familiefotografering

At blive bedre til noget handler om at øve, øve, øve... og så lige øve lidt mere.

Så det gør jeg med min fotografering - og engang imellem beder jeg velvillige, TÅLMODIGE sjæle om at stille op til fotografering.

For mig handler fotograferingen om, at jeg skal kunne spotte steder, der er gode at fotografere på; desuden skal jeg finde ud af hvor lang tid jeg skal bruge på en familiefotografering. Og til allersidst skal jeg også være ret skarp på teknikken i kameraet. Det er umiddelbart kun 3 ting, men alle 3 ting, kræver, at jeg er rimelig skarp og klar i hjernen. Det betyder også, at efter en fotografering er jeg helt smadret... og så skal jeg restituere med lidt afslapning.

De seneste billeder jeg har taget af en familie, er Mia og hendes 2 skønne unger. De var alle 3 super fotogéne, så det var nemt at arbejde med dem. Et af billederne er her:


Endnu en prøvelse er, at når man skal fotografere børn, og det skal være en anelse 'opstillet', så gælder det om at være hurtig. Børnenes tålmodighed er opbrugt efter ca. 20 minutter. Så dét var også en del af øvelsen.

Man skal være opmærksom på 'elementer' i baggrunden. Der må helst ikke gå fx en pind igennem personernes hoved.... eller vokse en busk op af deres hår.

Der er faktisk ufatteligt mange ting at holde øje med... så selvom det garanteret ser supernemt ud og det bare er at 'trykke på knappen', så ligger der også en evne til at kunne overskue/gennemskue en lokations muligheder OG umuligheder. Og igen.... øve, øve, øve, øve....

Det regnede iøvrigt, da vi tog billederne denne dag af Mia og Co. Men det er ok - det er faktisk lettere at fotografere i sådan et vejr fremfor i strålende solskinsvejr, hvor der let kan komme uhensigtsmæssige skygger.

Tak Mia og drenge for jeres hjælp :)